WEN streeft naar Wesepe Energie Neutraal

Er zijn vele energie-projecten in de gemeente Olst Wijhe en een aantal spelen ook in Wesepe en omgeving. De werkgroep Wesepe Energie Neutraal (WEN) gaat proberen alle projecten onderling af te stemmen en samen met de inwoners duurzame projecten stimuleren en opstarten. Om te beginnen is er een info-avond op dinsdag 3 juli vanaf 19.45 uur in het Wapen van Wesepe.

Tijdens de infoavond zal nadrukkelijk naar voren komen wat de voordelen zijn van duurzaam opgewekte energie ten opzichte van het gebruik van fossiele brandstof waarbij tevens goed zichtbaar wordt wat het kost en hoe snel de investeringen terugverdiend kunnen worden. Ook zijn er diverse subsidiemogelijkheden.

Verschillende projecten samen

Onder de paraplu van WEN vallen verschillende projecten en een aantal houdt een KORTE presentatie op de infoavond: Om te beginnen Buurkracht, het project dat mensen bij elkaar brengt om samen energie te besparen. Dit is vooral gericht op de individuele huishoudens. Dan is uitleg over de postcoderegeling. Door deze landelijke regeling van de overheid kunnen inwoners van een wijk of dorp met elkaar op een financieel rendabele manier aan de slag met lokaal en duurzame energie.  Als derde is er de asbestsanering waar een uitleg over komt en tot slot komen de financiële aspecten aan de orde. Aansluitend kunnen de bezoekers aanschuiven aan de 4 ronde tafelgesprekken.

spacer