Weseper Ommetje, Rondje Wesepe

pbw-opening-dorpsommetje-02Op 23 november 2011 openden gedeputeerde mevrouw Hester Maij en wethouder Cor van de Berg het Weseper Ommertje. Het Weseper Ommetje is er gekomen op initiatief van Plaatselijk Belang Wesepe en gerealiseerd met steun van Landschap Overijssel, de Overijsselse Vereniging van Kleine Kernenen het Weseper Erfgoed.

De leden van het Weseper Erfgoed hebben een grote bijdrage geleverd door historisch onderzoek te verrichten op 7 plekken langs en op de route. De route is gemarkeerd (routepaaltjes), er zijn nieuwe bankjes geplaatst en bestaande bankjes zijn weer in orde gemaakt. Tevens zijn er twee ontbrekende tracés in de route aangelegd.

Rond het jaar 2015 is het Weseper Ommetje wegens ruilverkaveling aangepast en zijn door de werkgroep ‘Wandelen en Fietsen’ vanuit het Dorps Ontwikkelingsplan Plan bordjes met QR-codes geplaatst, zodat ter plaatse met een smartphone meer informatie over de plek opgevraagd kan worden waar men zich op dat moment bevind. De naam vna het Wesper Ommertje is toen aangepast in Rondje Wesepe.

Download de route als flyer in het pdf-formaat