Cursus Politiek Actief voor iedereen

De gemeente Olst-Wijhe organiseert samen met ProDemos en de gemeente Raalte de cursus Politiek Actief. Inwoners kunnen In juni kun gratis meedoen met deze cursus. Politiek Actief is er voor iedereen.

Politiek Actief is er voor iedereen. Man of vrouw, jong of ouder, met of zonder een beperking, van oorsprong Nederlands of met een migratieachtergrond. Iedereen is welkom! Politiek is al lang niet meer alleen weggelegd voor alleen oudere mannen 😉 Denk je er over na om politiek actief te worden, zit je in het bestuur van een vereniging en wil je leren hoe je invloed kunt uitoefenen op de lokale besluitvorming óf vind je het gewoon leuk om meer te leren over de politiek? Meld je dan aan.

De cursus vindt plaats op 8, 15, 22 en 29 juni en geeft antwoord op vele vragen. Wat doet de gemeente? Welke plek heeft de gemeente in het bestuur van Nederland? Hoe werkt de besluitvorming binnen de gemeente? Wat doet een raadslid?. Ook is er een training debatteren en zijn er ontmoetingen met politici en bestuurders uit de gemeente. Zo krijg je ervaring uit de praktijk mee en train je nuttige vaardigheden. Tot slot ben je aanwezig bij een gemeenteraadsvergadering.

Aanmelden? Stuur dan een mail naar griffie@olst-wijhe.nl

Voor meer info: www.olst-wijhe.nl/politiekactief

spacer