De eikenprocessierups In Olst-Wijhe

U heeft in de media vast wel gehoord dat er veel overlast is van de eikenprocessierups. Ook in onze gemeente zijn er veel nesten. We kennen zogenaamde prioritaire gebieden, met name binnen de bebouwde kom en enkele veelgebruikte routes. Een groot deel van de eiken in deze gebieden is preventief behandeld en vrij van eikenprocessierupsen.

In het buitengebied bestrijdt de gemeente de rupsen niet, met uitzondering van enkele plaatsen. Rupsen die in bomen zitten die van gemeente zijn en die dichtbij woningen staan, worden ook opgeruimd. “We doen er alles aan om de afspraken in ons beleid uit te voeren en zuigen actief nesten weg. Door landelijke en plaatselijke drukte kan dit soms enkele dagen tot zelfs weken duren.”, zo laat de gemeente weten

Ziet u een rupsennest? Meld dit dan op deze pagina. Hier leest u ook meer informatie over de bestrijding van de rups in onze gemeente.

 Meer informatie over de eikenprocessierups: Op de door de GGD ontwikkelde website Oakie.nl vindt u alle informatie over de eikenprocessierups.

spacer